Voor wie van wild houdt, dit recept met hertenvlees.
Duo van hert met een stamppotje van winterpostelein en een wildsaus
-
- Cook Time
- Minutes
Ingredients
- Kotelet van hert (in totaal 180 gram vlees per persoon)
- Tournedos van hert
- Winterpostelein
- Aardappel
- Voor de saus:
- ½ uitje
- plakje spek
- 1 dl Jus de veau
- 4 jeneverbessen
- 1 glas port
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblaadje
- stukje foelie
- 1 plakje ontbijtkoek
- Chocolade
- Water
Nutrition Info
Instructions
- Snijd de ui en spek fijn.
- Bak deze even aan in de boter.
- Blus het af met de port.
- Laat dit even koken en doe dan de jus de veau erbij.
- De kruiden erbij en de koek en een scheutje water.
- Kook de aardappels gaar en was de postelein.
- Als de aardappels gaar zijn, kan de postelein erbij worden gestampt.
- Op smaak brengen met boter, melk , zout en peper.
- Bak het vlees kort in de boter. Laat het even rusten op de bakplaat.
- Zeef de saus en proef hem af.
- Zet het vlees nog even 4 minuten in de oven.
- Ready in : 45 Minutes
- Recipe Type : Kook-planet
Kookstudio
Kookwinkel
Inschrijven nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van Kook-planet?
Schrijf in voor onze nieuwsbrief
Comments are closed.