Lekker dessert in het najaar!
Crème brûlée met sinaasappel en kaneel
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Ingredients
- 1,5 dl room
- 45 gram suiker
- Circa 1 eetlepel rietsuiker per schaaltje (afhankelijk van de grootte van het schaaltje)
- 1 vanillestokje
- 2 eierdooiers
- 1 sinaasappel in reepjes gesneden
- Raspsel van de schil van 1 sinaasappel
- Snufje kaneel
Nutrition Info
Instructions
- Verwarm de room, de helft van de suiker, de sinaasappelreepjes, het raspsel en de opgesneden vanillestokjes. Laat dit mengsel in totaal ongeveer 15 minuten trekken. Na ongeveer 5 minuten trekken de vanille uit de stokjes schrapen en dit door de room roeren. Stokjes weggooien.
- Klop de dooiers los met de andere helft van de suiker.
- Breng het roommengsel aan de kook als het goed op smaak is.
- Haal het roommengsel van het vuur en meng de dooiers erdoorheen.
- Voeg een snufje kaneel toe aan het mengsel.
- Giet het roommengsel in de crème brûlée-schaaltjes. Doe deze niet te vol zodat de rietsuiker er nog bovenop kan.
- Zet de schaaltjes met room in een bak met water. Laat het mengsel in de oven in 45 minuten op 140 graden gaar worden.
- Haal de schaaltjes met room uit de oven en zet deze in de koelkast om af te koelen.
- Strooi een redelijk dikke laag rietsuiker over de afgekoelde room (kamertemperatuur). Laat deze onder de grill of met een gasbrander bruin en krokant worden.
- Servings : 2
- Ready in : 60 Minutes
- Recipe Type : Kook-planet
Kookstudio
Kookwinkel
Inschrijven nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van Kook-planet?
Schrijf in voor onze nieuwsbrief
Comments are closed.