Kook-planet: Kookstudio & Kookwinkel in Leiderdorp
Kook-planet-kaneel-sinaasappel

Crème brûlée met sinaasappel en kaneel

Lekker dessert in het najaar!

Print Friendly, PDF & Email

Instructions

  • 1. Verwarm de room, de helft van de suiker, de sinaasappelreepjes, het raspsel en de opgesneden vanillestokjes. Laat dit mengsel in totaal ongeveer 15 minuten trekken. Na ongeveer 5 minuten trekken de vanille uit de stokjes schrapen en dit door de room roeren. Stokjes weggooien.
  • 2. Klop de dooiers los met de andere helft van de suiker.
  • 3. Breng het roommengsel aan de kook als het goed op smaak is.
  • 4. Haal het roommengsel van het vuur en meng de dooiers erdoorheen.
  • 5. Voeg een snufje kaneel toe aan het mengsel.
  • 6. Giet het roommengsel in de crème brûlée-schaaltjes. Doe deze niet te vol zodat de rietsuiker er nog bovenop kan.
  • 7. Zet de schaaltjes met room in een bak met water. Laat het mengsel in de oven in 45 minuten op 140 graden gaar worden.
  • 8. Haal de schaaltjes met room uit de oven en zet deze in de koelkast om af te koelen.
  • 9. Strooi een redelijk dikke laag rietsuiker over de afgekoelde room (kamertemperatuur). Laat deze onder de grill of met een gasbrander bruin en krokant worden.