Kook-planet: Kookstudio & Kookwinkel in Leiderdorp
kook-planet-recept-hert

Duo van hert met een stamppotje van winterpostelein en een wildsaus

Voor wie van wild houdt, dit recept met hertenvlees.

Print Friendly, PDF & Email

Instructions

  • 1. Snijd de ui en spek fijn.
  • 2. Bak deze even aan in de boter.
  • 3. Blus het af met de port.
  • 4. Laat dit even koken en doe dan de jus de veau erbij.
  • 5. De kruiden erbij en de koek en een scheutje water.
  • 6. Kook de aardappels gaar en was de postelein.
  • 7. Als de aardappels gaar zijn, kan de postelein erbij worden gestampt.
  • 8. Op smaak brengen met boter, melk , zout en peper.
  • 9. Bak het vlees kort in de boter. Laat het even rusten op de bakplaat.
  • 10. Zeef de saus en proef hem af.
  • 11. Zet het vlees nog even 4 minuten in de oven.